Sommerferie. Ja – goddaw då: Når det pisser ned den ene uge efter den anden, har selv jeg vanskeligt ved at tilslutte mig den holdning, der i særdeleshed praktiseres af ferierende tyskere i Danmark: “Det er bare et spørgsmål om den rigtige påklædning”. ES IST NUR EINE FRAGE DES KLEIDUNG!

 

Nein, mein Papa – so geht’s nicht! Derfor drev det danske vand familien til Berlin, som vi stadig havde til gode. HAR DU IKKE VÆRET DÉR, set og duftet al forunderligheden selv, får du her mine bedste anbefalinger. Lad dig ikke skræmme af, at dit tyske måske er det samme, som til terminsprøven i 7. klasse: Berlinene er rigtig gode til engelsk, de er imødekommende og de er venlige og hjælpsomme.

 

Og så får du noget for pengene: Mad og drikke er billigt. “Mad” kan være ærke-typisk-tysk Bierwurst mit gebratende Kartoffeln; mad kan være indisk, tyrkisk, japansk. Masser af eksotiske smagsretninger. Busser og U-bahn kører til tiden. Come on – det er Tyskland! “Ordnung muss sein” praktiseres punktligt i den kollektive trafik.

 

Scrol ned og få lidt Berliner-inspiration her til højre. Bagefter kan du jo leje en af de mange dansker-lejligheder, der findes mange steder i byen. God fornøjelse!

 

 

 

Tilbage til forsiden